Впитите нокти - предпоставки и лечение

           __Впитите нокти - предпоставки, наследственост и лечение__

В днешния блог ще поговорим за впитите нокти. Предпоставки, наследственост и тяхното лечение. Впитите нокти могат да се появят при хора от всеки пол и възраст. Проблемните нокти са често срещани и нищо ново за специалистите. За тях е характерна хроничната патология, засягаща страничните нокътни канали и нокътната плочка. Не рядко срещани са хронично гнойните възпаления с хипергранулации и некрози. Много важно за нашите клиенти е да знаят, че един обучен специалист може да реши проблема им.

Често хората се обръщат към общо практикуващи лекари и хирурзи, което само по себе си не е решение. В повечето случаи те им премахват целите нокти, които след това израстват още по деформирани или унищожават матрицата и пациента оства без нокът завинаги.

Врастванията най-често се срещат на големите пръсти в свободния край. Една от основните причини за впиванията е анатомията на нокътната фаланга. Други фактори за впивания са вътрешни: заболявания на ноктите като онихогрифозис и онихомикозис, наследствена форма на ноктите, тънки латерални (странично) плоски нокти с „дебели“ странични валяци, завити нокти (incurvednail), след хирургична намеса и др., както и външни фактори като неудобни тясни обувки, ортопедични изкривявания, неправилна или липса на хигиена и грижа за краката.

За да предотвратим впиванията са необходими редовни посещвния при педикюрист, правилно изрязване на ноктите, удобни обувки и добра хигиена. В съвременната подология съществуват кремове, които предотвратяват впиванията като WD-Salbe от немската фирма Baehr, крема е богат на етерични масла, противовъзпалителни съставки и не позволява образуването на поднокътни мазоли, като омекотява нокътната плочка и предпазва каналите от възпаления. Друга форма на коригиране на растежа на впития нокът, това са корективните системи на Baehr - 3ТО, B/S и фрезер. При поставянето на корективна система се коригира както растежа на нокъта, така и растежа на кожата на клетъчно ниво. Корективната система е абсолютна алтернатива на хирургичната намеса, безболезнена и с 99.99% успеваемост. При правилно поставяне и сериозност от страна на клиента, пълни резултати могат да бъдат постигнати в рамките на 6-8 месеца, а при конвулсивни, силно впити нокти до 2 години.

Съвета на екипа на Baehr: винаги се обръщайте към сертифицаран специалист, който можете да намерите на нашия уебсайт за различните градове. Използвайте козметиката на Baehr за домашна грижа, предписана Ви от Вашият специалист, за да решите проблема си на 100%.

Контакти

+Работно време - 09:00-19:00

++00359 988 301195

Copyright © 2017-2023 BAEHRBG. All Rights Reserved

Built with Gatsby by Georgi Yanev