Как да продаваме в салоните за красота без усилие?

Как да продаваме в салоните за красота без усилие?

През един работен ден ни се откриват множество перфектни възможности за продажби, но в повечето случаи ги пропускаме. Всяко едно взаимодействие с потребителите е пълно с потенциал, не само за предлагане на продукти, но и на услуги. Не зависимо дали се възприемате като търговец, ние всички реално сме. В повечето случай хората продават времето си срещу възнаграждение, но им обягва концепция. Ако искате да оптимизирате печалбата си от инвестираното от Вас време, приемете, че от момента, в който клиента Ви прекрачи прага, той е на пазара за услуги и продукти.

Днес, пишем за някои интересни идеи за търговия в салоните за красота и как да я правим по-успешно и с лекота. Със сигурност трудно бихме се конкурирали с онлайн търговците, предлагащи многобройни продукти на ниски цени, вместо това се съсредоточете върху това, което те не могат да продават - приятелско, професионално и лично отношение към Вашите клиенти. Всичко това започва с безплатана персонализирана консултация. Разберете за каква услуга е дошъл клиента, като винаги започвате предлагането от най-скъпите към най-евтините в ценоразписа. Както Вие вярвате кой медикамент да си купите, когато не се чувствате добре, на Вашия доктор, така и Вашите посетители разчитат на Вас да получат най-доброто за парите си. Избягвайте да продавате евтини продукти, в които самите Вие не вярвате, че имат ефект. Хората усещат, когато се опитва някой да им “пробута” нещо, а да не говорим, че има купища китайски продукти буквално на всякъде. Предложете на клиентите си наистина качествени продукти, от които да останат доволни, за да изградите дълготрайни и взаимно изгодни отношения.

Времето, в което Вашите посетители чакат е перфектно за пасивна продажба на услуги и продукти. Ако имате чакалня в нея трябва да има задължително менюта с услугите, както и каталози на продуктите, които предлагате. Те трябва да са в близост до Вашите клиенти. Всички продукти за крайния потребител, е препоръчително да са разположени на нивото на очите. Нечетните числа, по правило, привличат повече окото, така че групирайте продуктите по 3 или 5. Тъмните опаковки слагайте на долните рафтове на стелажите, докато белите и цветните на върха. Винаги използвайте червени или оранжеви етикети за цените, клиентите асоциират тези цветове със специални промоции и оферти. Винаги слагайте един продукт в близост до друг, който го допълва, например: шампоан за коса до балсам, червило до молив за устни, крем за крака до ексфолиант и тн.

По време на процедурата, поддържането на приятелски, но професионален разговор може да бъде доста предизвикателно. Оставете клиента да говори, внимавайте за ключови фрази като колко суха е косата или кожата им, колко са напукани петите им или дори какви са бъдещите им планове за почивка или бизнес пътувания. Използвайте тези моменти да продадете не само продукти, но и услуги от Вашето меню, а защо не и цели пакети с подходящи терапии.

Винаги водете записки на продадените артикули, които клиентите купуват. Това ще Ви даде възможност за разговор при следващо посещение и възможност за нови продажби. Ако все още не сте в социалните мрежи, ако нямате уебсайт, направете го. Бъдете активни в тях, отпечатвайте снимки както на Вашата работа, така и на работата на Вашите колеги. Подробни описания и снимки на Вашия салон, както и на услугите, които предлагате, Ви дават предимство пред Вашите конкуренти. Голяма част от хората искат да знаят къде отиват и какво ще ги посрешне. Използвайте „апетитни“ думи, също както в менюто на всеки топ ресторант. Най-добрите заведения не са най-добрите и най-печелившите, защото предлагат най-обикновенните продукти на по-висока цена. Те предлагат качество, професионализъм и алтернатива на болшинството.

И на последно, но изключително важно място, незвисимо дали сте собственик, управител или служител на салон, Вие и Вашите колеги трябва да сте с перфектна визия! Намерете времето, осигурете възможността на Вашия персонал да изглежда перфектно. Така несъмнено ще продавате Вашите продукти и услуги по-добре. В края на деня всички сме търговци, но не всички го осъзнават и още по-малко са тези, които оптимизират труда си. Както един добър мой познат казваше - “Аз не искам Вие да работите здраво, аз искам да работите умно”.

Контакти

+Работно време - 09:00-19:00

++00359 988 301195

Copyright © 2017-2023 BAEHRBG. All Rights Reserved

Built with Gatsby by Georgi Yanev