Интервю с подолога Ирина Ханджиева от Германия

Интервю с подолога Ирина Ханджиева от Германия

С Ирина се запознахме в България, близко до родния и град Пазарджик. Освен, че е невероятно отзивчив, оптимистичен и усмихнат човек, Ирина е и специалист по медицински педикюр. От 10 години живее и работи в Германия. С нея започваме поредица интересни интервюта на специалисти не само у нас, но и в чужбина. Ние от Баер и благодарим сърдечно, че намери време в забързаното си ежедневие да отговори на нашите въпроси.

- Ирина кажи ни с няколко думи за себе си, как и защо реши да се занимаваш с медицински педикюр?

  • Здравейте! Казвам се Ирина Ханджиева, живея и работя в Германия като подолог. Завършила съм туризъм и бях в сферата 17 години. По стечения на обстоятелствата преди години и с две малки деца и невъзможността да работя на смени или до прекалено късно реших да се преквалифицирам. Искаше ми се нещо ново, искаше ми се работата да ми носи удовлетворение… да помагам на хората, да облекчавам болката им. Така избрах подологията, записах се на училище във Франкфурт и така вече 3 години работя като подолог в свой собствен кабинет.

- Как беше в училището във Франкфурт?

  • 8-9 часа на ден теория по хигиена, анатомия, микробиология, дерматология и отделно много, много учене и практика :)

- Ирина, Ти си специалист, който работи с двете най-големи конкурентни марки в Германия- Баер и Рук, моля те сподели впечатленията си с нас.

  • Първоначално започнах с Рук, козметика и оборудване в последствие включих и Баер в работата си и в домашната грижа за моите пациенти. От козметиката съм доволна и от двете марки и все още работя с тях. От електрическата пила на Рук определено не съм доволна и след два неуспешни ремонта реших да закупя А2000 от Баер, тук е мястото да спомена, че предлагам и мобилната услуга за моите пациенти, така че закупих цялата система с куфар. Изключително доволна съм от пилата на Баер, по-тиха е, по-лека и определено по-голяма смукателна сила от тази на Рук. А големия куфар е просто страхотен, побира всичките необходими консумативи за работа в дома на пациента.

- Ирина какво е според теб най-важното, което един специалист трябва да има на всяка цена?

  • Разбира се това е добрата електрическа пила ( медицински клас), висококачествени инструменти и добрата козметика.

- Ирина как един български специалист успява в Германия, конкуренцията е голяма?

  • Да вярно е, че конкуренцията е голяма, но повечето са „черни овце“. Учили малко или много в къщи, практикуват без да имат нужните знания. Това е огромен проблем тук, защото един такъв“специалист“ може да причини редица непоправими наранявания, гъбични инфекции, сериозни възпаления особено опасни при диабетиците. В Германия определено търсенето е по-голямо от предлагането на наистина професионална помощ. Тук населението е застаряващо и както повечето възрастни хора зависят от специалисти като нас.

- Ирина до колко е развита мобилната услуга в Германия?

  • Изключително много. Когато открих кабинета си имах намерение да излизам от време на време за трудно подвижни хора, сега 40% от работата ми е извън кабинета. За това се наложи да закупя две пили, едната от които в куфар :) Често се налага да посещавам дори и старчески домове.

- Ирина как минава един работен ден за теб?

  • Кабинета ми се намира на 40 км от мястото където живея, работния ден започва в 9 сутринта и така до късния следобед. Освен клиентите за медицински педикюр има и много, които желаят козметичен с гел лак и тн. Планирам добре! Тук пациентите запазват следващите си посещения, така че винаги знам какво правя поне 5 седмици напред.

- Ирина сърдечно ти благодаря за това интервю! Желая ти успех и много удоволетворение от работата, която вършиш!

  • И аз благодаря! Надявам се, че съм била поне малко полезна :).

Контакти

+Работно време - 09:00-19:00

++00359 988 301195

Copyright © 2017-2023 BAEHRBG. All Rights Reserved

Built with Gatsby by Georgi Yanev