Кокоши тръни и брадавици. Как се лекуват?

Кокоши тръни и плантарни брадавици. Как да се лекуват безболезнено?

В днешния блог ще си поговорим за кокошите тръни, плантарните брадавици, човешкия папилома висрус, неговите щамове и лечение.

Един наболял проблем, с които съм сигурна, че всеки специалист се сблъсква ежедневно, кокошия трън. Но какво всъщност е кокошия трън? Как да го разпознаем, диагностицираме? Какво е лечението?

Най-честите причини за появата на кокошите тръни са зараза с човешкия папилома вирус, срив на имунитета, нарушение в обмяната на веществата на кожата и тесни неудобни обувки. Човешкия папилома вирус е широко разпространен в световен мащаб, изолирани са над 100 различни щама. Около 10 от тях са опасни за хората, като те могат да причиняват заболявания като рак на матката и гърлото, доброкачествени образувания на половите органи и други.

Кокошите тръни и плантарните брадавици са различни щамове на папилома вирус. Ранната диагноза и правилното лечение и на двете е задължителна. Не лекувани те могат да се разпространят доста бързо. В случаите, когато корените на кокошите тръни стигнат дълбоко в тъканта в близост до костите може да доведат до тяхното загнояване. Тогава може да се стигне до хирургическа намеса.

На външен вид изглежда като мазолесто образование с жълтеникав цвят. Обикновено кокошите тръни са разположени по пръстите на ръцете и краката, петите и в меката предноходилна част под пръстите. В редки случаи те могат да се появят и в други части на тялото.

Плантарните брадавици са мазолисти образования, чиито повърхности наподобяват формата и цвета на карфиол, жълтеникаво бял на цвят. Необикновеното при тяхното разпространение е, че са скупчени една до друга. Основна разлика между кокошия трън и плантарните брадавици е, че вторите са кръвоснабдени и корените им са преминали епидермиса и са захванати в дермиса. Съответно тяхното физическо премахване е доста болезнено заради нервните окончания около тях.

Стандартните лечения и за тези проблема са горене с течен азот или лепенки с киселина. И в двата случая резултата не винаги е успешен и самото лечение е доста болезнено, нарушавайки целостта на съседните тъкани.

Иновативни методи от Баер като тинктурата за брадавици и кокоши тръни прави лечението безболезнено и 100% успешност. Тинктурата съдържа екстракт от бял кедър или туя, наричано още дървото на живота. Тя „обгаря“ само и единствено коренитe на образуванията без да нарушава кожата около кокошите тръни и брадавиците и спомага за бързото и възстановяване. За клиента няма неприятно усещане или парене. Най-ефективния метод за лечението на плантарни брадавици и кокоши тръни е първо те да бъдат обработени от специалист, след което да се капва от тинктурата върху тях сутрин и вечер като е препоръчително да се запечатват с лепенка. Ако образованията са стари е много възможно да се наложат няколко обработки през период от време. За правилното лечение разчитайте на Вашия специалист (в сектора Специалисти може да видите кой е най-близкия до Вас).

Тук е мястото да споменем, че идентично като при лечението на микозни заболявания, обеззаразяването на обувки и чорапи е задължително не само за носителя, но и на хората в близост до него. Един чудесен продукт е концентрата за обеззаразяване на обувки и чорапи от Хейтман, който ние от Баер също предлагаме. Благодарение на тези продукти, специалистите, които работят с Баер се справят успешно при лечението на кокошите тръни и брадавиците.

Бързата реакция от страна на специалиста, постоянство от страна на клиента, както и правилната диагноза и лечение са ключа към успеха!

Тинктура срещу брадавици и кокоши тръни!

Контакти

+Работно време - 09:00-19:00

++00359 988 301195

Copyright © 2017-2023 BAEHRBG. All Rights Reserved

Built with Gatsby by Georgi Yanev