Най-добрата електрическа пила в света А2000!!!

Най-добрата електрическа пила в света А2000!!!

На пазара има хиляди различни модели и марки електрически пили, които варират в диапазона 19+ до 4399+/- лева. Очевидно е, че разлика в качеството има и тя е съществена, затова нека разгледаме основните различия.

Ниския клас Ел. Пили за нокти

Ниския клас обикновено са изцяло китайско производство и са възможно най-лошия избор за професионална употреба. Причините са много:

Първо: За да направят пилата на минимална себестойност са използвани най-лошите и често дефектни градивни части. Съответно гаранция за качество няма, както и такава, че ще изкара някакво време.

Второ: Електрическия мотор ще е доста слаб и при натиск оборотите ще се намалят, триенето ще се увеличава, както и топлината където се случва. Резултата ще е много по-бавна работа и много по-голям шанс за дискомфорт на клиента.

Трето: За прецизна работа Вие искате да имате стабилна ръкохватка и фрезата да се върти около оста си без да трепти и да излиза извън ротационната си ос. Този клас машини нямат механиката за стабилизация.

Средния клас Електрически Пили за нокти

Те са най-разпространени и се ползват масово за маникюр и педикюр, въпреки, че за второто е силно непрепоръчително. Американски, полски и всякакви други, но това което веднага прави впечатление е, че те имат 1 или 2 години гаранция и се предлагат от марки, които може и да сте чували.

При тях има стабилизация на въртенето и при натиск няма намаляване на оборотите. Обикновено се контролират с няколко „шайби“ и копчета и нямат софтуер.

Основния недостатък при тях е липсата на вграден прахоуловител. Това прави работата на специалиста по-трудна и разбира се идва и с доста чистене между клиентите.

Настолните прахоуловители и тези който се вграждат, колкото и добри да са, няма как да свършат същата работа. Площта през която смучат е твърде голяма и засмукващото налягане е минимално. Ако пък е с голямо засмукване, то е придружено със страшен постоянен шум.

Същевременно те нямат филтри за фини частици, както и за бактерии и вируси, което ги прави лош избор за педикюр (за медицински педикюр… твърдо НЕ).

Високия клас Ел. Пили

Те се делят на два основни вида – с вградени прахоуловители и с водна струя. Вторите не са предпочитани от масата специалисти (поне в България), тъй като разпрашената вода хваща частиците и пада на пода, който не винаги е плочка, както трябва да е по стандарт.

При този клас техника гаранцията винаги е минимум две години. Ел. пилите без водна струя са винаги с вграден прахоуловител и филтърни торби. Големия процент от тях имат няколко степенни филтърни системи.

Основна разлика е, че те са медицински изделия и имат сертификат за абсорбцията и на най-фините частици от въздуха, което е категорично изискване за подологията в ЕС (криво разбраното в БГ – медицински педикюр).

Самите машини се ръководят от софтуер, който контролира всички аспекти на електрическата пила. Следят се всички параметри дали отговарят на изискванията, имат програми за само почистване и Ви уведомяват, когато трябва да смените филтърната торба или да се направи друга манипулация.

Или иначе казано, електрическата Ви пила е жива част от работата Ви и следи всичко да е изрядно и по TUV стандартите на ЕС, за да може Вие да се съсредоточите върху работата си.

Най-добрата Електрическа пила – Немската Tec А2000

                                (за четвърта поредна година)

Nai dobrata elektricheska pila

И стигаме до върха на черешката на тортата. Но как и кой определя коя е най-добрата електрическа пила?

По долу ще разгледаме доста параметри и ще забележите, че Tec А2000 бие по-всички и същевременно номинацията и идва от Beauty Forum, в Германия, където всяка година се провежда гласуване в различни категории и А2000 е избрана от над 45 000 професионалиста за най-добрата електрическа пила за подология.

В таблицата по долу са сравнени трите машини на Baehr GMBH и най-близкия им конкурент. Следващите места след тези 4 машини са на много голямо разстояние от тях.

А2000 vs Nova

И така към детайлите: Tec A2000 е най-добрата електрическата пила за медицински педикюр, защото е по-лека, по-безшумна, тръбата и е по-дълга (имате доста повече свобода), има три допълнителни защитни филтъра, има система за филтриране на чист въздух, баерската филтърна торба е 184.1% по-евтина, пилата консумира 55 вата по-малко електричество, смукателната сила на върха на ръкохватката е най-голямата в света, отрицателното и налягане е -120 мбара, със -70 мбара повече от най-близкия конкурент и има фабрично направена поставка за мущука, което си супер екстра.

За не инженерите, правим разяснение, че отрицателното налягане е най-важната характеристика за тези машини. То определя дали, когато торбата Ви започне да се пълни, електрическата Ви пила продължава да смучи същите литри в минута, които са описани или не. Както виждате в таблицата допълнителни -70 мбара (-120 мбара) Ви дават 2 пъти и половина повече смукателна сила. Ако се разровите ще установите, че повечето марки не изнасят тази информация, тъй като се въртят около -30 мбара.

И така към днешна дата на статията – 05.09.2021 – Tec А2000 остава най-добрата електрическа пила за медицински педикюр / подология в света.

Контакти

+Работно време - 09:00-19:00

++00359 988 301195

Copyright © 2017-2023 BAEHRBG. All Rights Reserved

Built with Gatsby by Georgi Yanev