Подологията като специалност и професия

Подологията като специалност и професи в България

Позволете ни в този блог да ви разкажем за историята на подологията от древността до настоящето. Развитието и в България, водещите фирми и специалисти в областта. Подологията е специалност, част от медицината ( в Щатите ), която е насочена към грижата и лечението на проблемни глезени, ходила и нокти. Специалистите разрешават множество проблеми като впити нокти ( отдел ортоноксия ), кокоши тръни, плантарни брадавици, твърди мазоли, напукани пети и рагади, ортопедични изкривявания, микози по ноктите и ходилата, диабетични стъпала и различни възпаления. Работата на подолога е тясно свързана и винаги дава отлични резултати при сътрудничество с дерматолози, ортопеди и ендокринолози.

Официално подолозите съществуват от 1895 г , когато професията е узаконена в Ню Йорк, но множество данни за лечения на проблемни стъпала датират от преди 2400 години преди Христа. Хипократ създава първият скалпел използван в подологията за премахване на вроговявания. Тук е мястото да споменем, че всички инструменти и оборудване в подологията са взаимствани от зъботехниката. Длетото е единственият инструмент създаден специално за нуждите на подолозите. Съвременните апарати за терапевтичен педикюр имат прецизността на зъболекарска машина, както и всички ротативни инструменти. Модерната техника като апарата за медицински педикюр А2000 произведен от немската фирма Baehr, обявен за най-мощния апарат в света със своята смукателна мощност от 1000 литра/мин. и вакумна сила от -100 милибара предлага 100% безопасност по време на работа, както на пациента, така и на професионалиста.

Подолозите са едни от най-високо платените специалисти, през 2007 г. списание Форбс слага подологията на 15-то място в света с годишен доход на специалист от $ 124,830. В България специалността и въобще терапевтичния педикюр на професионално ниво едва сега навлиза, но благодарение на добре обучени професионалисти, работещи с иновативни фирми като Baehr, добива популярност и голямо търсене от страна на клиентите. С помощта на висококачественото оборудване и козметика за домашна грижа на немската фирма Baehr, терапевтичния педикюр се предлага на едно изключително високо ниво, а леченията са 100% успешни. Baehr България предлага индивидуални обучения по терапевтичен педикюр, с най-модерните машини А2000 и иновативна технология.

Изработка на видео реклами

Контакти

+Работно време - 09:00-19:00

++00359 988 301195

Copyright © 2017-2023 BAEHRBG. All Rights Reserved

Built with Gatsby by Georgi Yanev