Защо ТУЯТА e по-ефикасна срещу кокошите тръни?

Защо ТУЯТА e 99.99% по-ефикасна срещу брадавици и кокоши тръни?

Кокошите тръни и брадавиците са чест проблем и може да изглежда, че се появяват от нищото. Всъщност те са причинени от заразяване с човешкия папилома вирус (1), което може да се случи след срив на имунитета, повърхностна рана, нарушение в обмяната на веществата, тесни и неудобни обувки или директен контакт с носител на вируса. Човек може да се зарази и при допир с предмети, който са ползвани от някой заразен при ползване на общи кърпи, лоша или неправилна дезинфекция в салоните за педикюр и маникюр, от дръжки на врати на обществени места и много други.

Човешкият папилома вирус е широко разпространен в световен мащаб, изолирани са над 100 различни щама. Около 10 от тях са опасни за хората и могат да причиняват различни заболявания като рак на матката и гърлото, доброкачествени образувания на половите органи и други.

Кокошите тръни и плантарните (вирусни) брадавици са различни щамове на папилома вирус. Ранната диагноза и правилното лечение и на двете е задължителна. Нелекувани те могат да се разпространят доста бързо. В случаите, когато корените на кокошите тръни стигнат дълбоко в тъканта в близост до костите може да доведат до тяхното загнояване. Тогава може да се наложи и хирургическа намеса. На външен вид кокошият трън изглежда като мазолесто образование с жълтеникав цвят. Обикновено те са разположени по пръстите на ръцете и краката, петите и в меката предноходилна част под пръстите. В редки случаи могат да се появят и в други части на тялото.

Плантарните брадавици са мазолисти образования, чиито повърхности наподобяват формата и цвета на карфиол, жълтеникаво бяли на цвят. Необикновеното при тяхното разпространение е, че са скупчени една до друга. Основна разлика между кокошия трън и плантарните брадавици е, че вторите са кръвоснабдени и корените им са преминали епидермиса и са захванати в дермиса. Съответно тяхното физическо премахване е доста болезнено заради нервните окончания около тях.

Стандартните лечения и за тези проблеми са горене с течен азот, лазерно премахване, хирургична намеса или лепенки и течности с киселини. Най-често се използва комбинация между салицилова и млечна киселина. Проблема на този тип лечение е, че активните вещества буквално изгарят всичко по-пътя си. Съответно целостта на здравата тъкан бива нарушавана отново и отново, което само по себе си е предпоставка инфекцията да се задълбочи или тъканта да се възстанови неправилно и да образува болезнен конусовиден мазол. Този тип процедури не винаги дават резултат, особено ако е напреднал случай, но те винаги са изключително болезнени.

Горенето с течен азот предизвиква изгаряне на тъканта, образуват се болезнени мехури, които могат да траят седмици, след което процедурата се повтаря отново и отново. А какво правим ако кокошия трън е повече от един и е на стъпалото? Резултатите от лечението с течен азот е също толкова ефикасно колкото това с киселини, но то дава най-добри резултати, когато инфекцията е в ранен стадий (2).

Лазерите от друга страна са по-малко инванзивни, но ако попаднете на някой „специалист“ той може да нарани с лазерния лъч множество тъкани и дори да увреди някоя кост, което да породи сериозна бактериална инфекция, която може да не се повлияе от антибиотици, а там говорим за ампотация. В момента има много салони и клиники с медицински клас лазери в България и нито едно училище, което да ги обучава как да работят с тях. Сами може да си направите извода. Рискът определено не си заслужава!!! Това е най-опасният метод от изброените - да третирате нещо толкова елементарно.

Хирургическата намеса е също изключително инвазивна процедура, която също не винаги се увенчава с успех - в повечето случай отлага проблема за месец, два в бъдещето.

Основният проблем се свежда до три неща:

  • как да убием заразния вирус без да разрушаваме нормалната тъкан
  • препаратът или който и да е метод как да стигне до корена на проблема през кератозната кожа (мъртвата кожа)
  • и най-важно как да унищожим на 100% заразата, защото и частица от нея да остане всичко започва от начало.

Когато кокошият трън или брадавицата е по ръцете, натрупаната кожа върху тях може лесно да се отстрани с вода и пемза. Когато проблема е на краката, ситуацията е различна. На снимката може да видите цялостното лечение на множество кокоши тръни в различните му стадии с туя.

kokoshi tran

kokoshi tran lekchenie

На кратко, на всеки 15 дни пациентът идва и специалистът (в случая подологът Нешка Холтън-Димова) премахва натрупаната кератозна кожа и изрязва заразената част, колкото се може по-дълбоко в епидермиса. Кокошите тръни, както вече споменахме, не са кръвоснабдени и се намират само в слоя на кожата, където няма нерви и т.н. - съотвено процедурата е безболезнена. Обработеното място се третира от пациента с препарата с туя по два пъти на ден - сутрин и вечер - изисква се желязна дисциплина.

След всяка процедура нормалните здрави клетки започват да избутват нагоре и навън заразената част, ако не биват обгаряни - в случая може да видите__ на снимка 3, че около формиралите се дупки __никъде няма зачервено и обгорено. Същевременно, при положение че издълбаването е дълпоко в епидермиса, третирането с киселини със сигурност ще засегне и дермиса, където са кръвоносните съдове и нервите - и така вече процедурата става нетърпима.

А защо туя?

Thuja Occidentalis - туята / северен бял кедър е вечно зелено дърво и е познато като „дървото на живота“ в северна Америка. Екстрактът от дървото се е използвал още от 19-ти век в медицината за лекуване на брадавици, някои гъбични инфекции, като дерматофитози и тези от кандида албиканс. (3)

В 21-ви век се използва в кобинация от препарати за лечение на голям спектър болести като левкопения, синузити, тонсилити, бронхити, болки в мускулите и ставите, артрити, за повишаване на имунната система и други. (4)

Но най-голямото предимство на туята, за разлика от вички други алтернативни решения е, че ЛЕКУВА БЕЗ да причинява БОЛКА, защото тя не изгаря тъканта. Екстрактът от бял кедър прониква в инфектираната част на епидермиса (най-горния слой на кожата) и унищожава само засегнатата от вируса част. Туята не нарушава целостта на нормалната тъкан, А И ПОМАГА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ по-бързо, при което тя от своя страна избутва по-бързо нагоре и навън оставащата заразена част. Пациента трябва да продължи да се маже с нея още месец след като вече видимо проблема е отстранен, защото вирусите не могат да се видят с просто око.

Ако обаче сте избрали лечение с азот или киселини се съмнявам, че някой би продължил превантивно лечението си - заради болката и раните от тях.

В препарата на Баер екстрактът от туя е комбиниран с изопропанол (който има силно дезинфектиращо действие - използва се в много препарати за почистване и стерилизация (5) ) и VP/ VA Copolymer, съединения, които създават тънък филм върху кожата и космите, играейки ролята на бариера между тях и влагата. Така нежното и отворено място след обработка бива стерилизирано и запечатано, докато туята прави своята магия.

В заключение лечението при специалист и с препарата с ТУЯ Ви дава 100% РЕШЕНИЕ на Вашия проблем и за разлика от всички други алтернативи НЯМА БОЛКА и НЯМА РАНИ.

Път към тинктурата с туя: https://www.baehrbg.com/categories/%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D1%8E%D1%80-%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D1%8E%D1%80/%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%88%D0%B8-%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%BD-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B8

Път към сертифицираните специалисти: https://www.baehrbg.com/specialists

Път към лицензираните салони: https://www.baehrbg.com/%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D0%B2%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D1%8E%D1%80/licenzirani-saloni-baehr

Референции:

  1. Ljubojevic S, Skerlev M (2014). “HPV-associated diseases”.Clinics in Dermatology.32(2): 227–34.doi:10.1016/j.clindermatol.2013.08.007.PMID245595
  2. Kwok CS, Gibbs S, Bennett C, Holland R, Abbott R (Sep 12, 2012). Gibbs S (ed.).Topical treatments for cutaneous warts”.The Cochrane Database of Systematic Reviews.9(9): CD001781.doi:10.1002/14651858.CD001781.pub3.PMID22972052.Archived rom the original on 2013-07-04.
  3. David Hoffmann,Medical Herbalism: Principles and Practices, Healing Arts Press, 2003, p.588
  4. htps://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-1117/thuja
  5. “Guide to Local Production: WHO-recommended Handrub Formulations” (PDF). World Health Organization. August 2009.

Контакти

+Работно време - 09:00-19:00

++00359 988 301195

Copyright © 2017-2023 BAEHRBG. All Rights Reserved

Built with Gatsby by Georgi Yanev