Две причина за използването на Уреята в козметиката

Две причина за използването на Уреята в козметиката

В тази статия ще разгледаме подробно защо уреята (другото и име - карбамид) е включена в различни козметични продукти за грижа за кожата.

За козметичната индустрия тя се произвежда синтетично в лаборатории, но същевременно уреята се намира естествено върху кожата Ви и се изхвърля с урината. Тя има силно овлажняващо и ексфолиращо действие.

Какви са свойствата на уреята и защо се ползва за грижа за кожата?

Външният слой на кожата Ви се нарича епидермис и може да бъде разделен на пет подслоя. Най-външният подслой или роговият слой, предпазва от нежеланите молекули да навлизат в телата ни и предотвратява загубата на вода през кожата.

Водозадържащото свойство на роговия слой до голяма степен идва от група вещества, известни като естествени овлажняващи фактори (ЕОФ). Сред тези ЕОФ са:

  • уреята / карбамид
  • различни аминокиселини
  • млечна киселина
  • пиролидонов карбоксилен помощник

Уреята като овлажнител

Уреята се използва в различни продукти за домашна грижа, които са насочени към проблеми със сухота на кожата или медицински състояния, водещи до суха или сърбяща кожа. Тя e “овлажнител“ и поддържа влажността на кожата като изтегля течности от дълбоките слоеве на епидермиса и въздуха.

Уреята като ексфолиращ агент

Уреята е известна като кератолитичен агент. Това означава, че разгражда протеиновия кератин във външния слой на кожата ви. Това действие може да помогне за намаляване на натрупването на мъртва кожа и да се отърве от лющенето или лющенето на кожата. Освобождаването от мъртви клетки намалява риска от гъбични инфекции.

Ексфолиращите действия са най-силни при кремове съдържащи 10% Урея.

Уреята повишава действието на някои лекарства

Проучване от 2013 г. предполага, че уреята може да помогне на някои лекарства да проникнат през кожата Ви. Тези лекарства включват кортикостероиди и противо гъбични кремове.

Преглед на проучвания от 2019 г. установи, че карбамидът подобрява функцията на орални и локални противогъбични лечения за онихомикоза, която е гъбична инфекция на нокътя.

Необходими са обаче повече изследвания, за да се разбере напълно неговото въздействие.

За какво се използват кремове с урея?

Уреа кремове и лосиони се използват за лечение на различни състояния, свързани със суха, груба или лющеща се кожа.

Контакти

+Работно време - 09:00-19:00

++00359 988 301195

Copyright © 2017-2023 BAEHRBG. All Rights Reserved

Built with Gatsby by Georgi Yanev