Как един професионалист да живее здравословно?

Как един професионалист да живее здравословно?

Много често общувайки с мои колеги маникюристи и педикюристи засягаме темите за наднормено тегло, нездравословен живот, не достатъчното време за фитнес и спорт, да не говорим за по-сериозни неща като подути крака, разширени вени и болки в ръцете и раменете, врата и гърба.

Нека да погледнем на нещата реално. Повечето от нас са на около 35 годишна възраст и нагоре, работим по 12 часа на ден, притиснати от ежедневни проблеми, проблеми в семейството, проблеми на Нашите клиенти. Забързани, стресирани, чудейки се как и къде да впишем някой клиент в препълнения ни график, как и кой да разместим.

И сигурна съм, че всеки ден в този малък хаос се прокрадва някъде мисълта за спорт, за диетата, която искаме да започнем все някак си от утре, защото ни е по-спокойно, мисълта, че ейййй сега ще свършим и ще си вземем от оная хубавата, вкусна и здравословна салата и ще отделим 5 минути да се нахраним като „ бял човек“. Да изпием едно хубаво ароматно кафе придружено от една не толкова здравословна, но жадувана отдавна цигара. Далечен блян, после поглеждаме към шоколадовите бисквити и бонбони на масата, които уж са за клиентите, към половина изпитото от сутринта кафе, към наполовина изпушения фас в пепелника …звъни телефона, ти пилиш, на дивана те чака клиент, за който вече отдавна закъсняваш, защото сутришната ти клиентка е дошла с 20 мин закъснение и ти е объркала целия график и в този момент осъзнаваш, че и днес ти пак ще пиеш студеното кафе, ще пушиш фаса на 3-4 пъти и ще обядваш с мазните захаросани бисквити от масата за клиенти.

Момичета събудете се! Клиенти винаги ще има. Те винаги ще искат невъзможни неща от Вас като маникюр в седем сутринта или девет вечерта. Те винаги ще искат нещо сега и веднага, винаги ще има закъснели, не обадили се, че няма да дойдат. Винаги ще има клиенти, които ще бълват целия си живот и житейски проблеми на масата за маникюр изисквайки от вас не само прекрасни ръце и крака, но и безплатен психотерапевтичен сеанс. Пълна угодия никога няма да има.

Затова обърнете си внимание, намерете време за себе си, за почивка. Отделете в графика си почивни дни, време за обяд, за кафе, за спорт. Започнете най-накрая тая проклета диета, научете се да отказвате. Така ще отсеете Вашите клиенти и ще останат добрите, които ви ценят. Не е необходимо да слугувате по 12 часа, вдигнете малко цените на услугите, така ще работите по-малко за повече пари с по-“качествени“ хора. Клиента няма да Ви се разсърди, напротив мирно и тихо ще си изчака часа, който сте му дали, защото той иска да е при вас, той иска Вашата услуга. И в крайна сметка ако някой си тръгне той не е Вашия клиент, той не мисли за Вас, той не Ви уважава като личност и професионалист, той не зачита факта, че вие сте човек нуждаещ се от почивка, храна, лично време и живот.

Контакти

+Работно време - 09:00-19:00

++00359 988 301195

Copyright © 2017-2023 BAEHRBG. All Rights Reserved

Built with Gatsby by Georgi Yanev